MIROSLAV EVAČIĆ


Multiinstrumentalist, tonski snimatelj i glazbeni producent, a prije svega vizionar čije glazbene ideje probijaju barijere konvencionalnog. Nakon 10-ak godina djelovanja kao jedan od osnivača i ključnih figura etno-rock sastava "Ščukin Berek", 2001. god. započinje svoj glazbeni odmak u avangardnom pravcu. Kao rezultat toga, 2003. god. izdaje svoj prvi samostalni album "Čardaš Blues" koji postaje sinonim za specifični glazbeni izričaj koji donosi. Kako i sam naslov govori, blues je konstanta koju oplemenjuje melodijama, ritmovima, i zvukovima svog podneblja na originalni način.

Godine 2004. izdaje drugi album "Esencijalno" koji zadire u samu srž njegove osobne glazbene i životne filozofije.
"fROOTS magazin" u svom broju za ožujak 2005. uvrstio je album "Čardaš Blues" na playlistu TOP 10 albuma koje preporučuju preslušati, a pjesma "Az a Szep" s istog albuma uvrštena je na "fROOTS 25 compilation CD" koji dolazi uz godišnji dvobroj tog magazina. Skladbe s oba albuma vrte se na radijskom programu BBC-a.

Godine 2005. "Scardona" izdaje reizdanje oba albuma na jednom. Reizdanje "Čardaš Bluesa" proglašeno je albumom godine po "dop-magazinu" i "muzici.hr".

  • www.miroslavevacic.com

    nazad