TETA LIZA - Hrvatska


Elizabeta Toplek, Teta Liza, cijeli život živi u Donjoj Dubravi u Međimurju i od malih nogu pjeva međimurske narodne pjesme.

Danas, sa svojih 80 godina, još uvijek pjeva u raznim prigodama i često putuje po Hrvatskoj i inozemstvu nastupajući sama ili u pratnji Andrije Maronića, tamburaša, tamburaškog orkestra HRT-a, limenog orkestra, skupine Cinkuši, Paganini banda, orkestra Ansambla Lado, a također i s Društvom Seljačka sloga iz Donje Dubrave. Osim toga vodi i zbor umirovljenika u Donjoj Dubravi.

Godine 1999. snimila je svoj prvi samostalni world music album Moje Međimurje u pratnji Cinkuša.

2003. objavljena je knjiga Život protkan pjesmom autora Zinke Čituš Čižmešije i Siniše Goluba, a pisana je po kazivanju Tete Lize.

Riječ je o karizmatičnoj i energičnoj osobi koja na svakom svom nastupu izmami oduševljenje slušatelja koji je znaju, kao i onih koji je prvi put čuju. Uvijek nastupa u međimurskoj nošnji bez obzira na stilsko određenje pratećeg orkestra.

Na rođendanskom koncertu povodom 80 godina života i pjevanja Teta Liza će nastupiti sa svojim prijateljima i suradnicima Andrijom Maronićem, Cinkušima, orkestrom Ansambla Lado, te sa svojom učenicom Natalijom Zvonar.

Detaljnije informacije:

  • Vrlo aktivno desetljeće
  • Nagrade i priznanja
  • Diskografija

    nazad